Kuchnia włoska
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(4)
Forma i typ
Książki
(4)
Poradniki i przewodniki
(1)
Dostępność
dostępne
(3)
tylko na miejscu
(1)
Placówka
Wypożyczalnia Konin
(1)
Wypożyczalnia Koło
(2)
Czytelnia Konin
(1)
Autor
Bordoni Frank
(1)
Czerni Anna
(1)
Iwaszkiewicz Maria
(1)
Jóźwiak Bożena
(1)
Piotrowska Bogna
(1)
Witt Dave de
(1)
Włodek Stanisław
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
2000 - 2009
(1)
1970 - 1979
(2)
Okres powstania dzieła
1901-2000
(1)
Kraj wydania
Polska
(4)
Język
polski
(4)
Temat
Język polski
(3149)
Literatura polska
(2585)
Polska
(2221)
Dziecko
(2134)
Matematyka
(1594)
Kuchnia włoska
(-)
Nauczanie początkowe
(1530)
Nauczanie
(1509)
Wychowanie
(1249)
Wychowanie w rodzinie
(1217)
Pedagogika
(1166)
Filozofia
(1162)
Literatura
(1076)
Historia
(1017)
Nauczyciele
(1017)
Szkolnictwo
(1012)
Fizyka
(961)
Poezja polska
(961)
Młodzież
(927)
Rodzina
(847)
Wychowanie przedszkolne
(843)
Psychologia
(827)
Sztuka
(784)
Język angielski
(765)
Powieść polska
(754)
Zarządzanie
(728)
Kultura
(720)
Kobieta
(696)
Przedsiębiorstwo
(667)
Chemia
(661)
Pisarze polscy
(611)
Osobowość
(585)
Biologia
(571)
Stosunki interpersonalne
(556)
Muzyka
(551)
Dzieci
(543)
Psychoterapia
(541)
Wojsko
(515)
Pamiętniki polskie
(512)
Uczenie się
(496)
Język rosyjski
(494)
Oświata
(487)
Socjologia
(481)
Uczniowie
(470)
Nauka
(467)
Wojna 1939-1945 r.
(462)
Unia Europejska
(454)
Geografia
(449)
Publicystyka polska
(427)
Komunikacja społeczna
(420)
Język niemiecki
(405)
Praca
(404)
Technika
(403)
Psychologia społeczna
(401)
Uczucia
(396)
Nauczanie zintegrowane
(395)
Prawo
(373)
Polacy za granicą
(370)
Matura
(360)
Polityka
(358)
Etyka
(354)
Mickiewicz, Adam (1798-1855)
(345)
Internet
(342)
Młodzież szkolna
(337)
Gry i zabawy
(331)
Żydzi
(327)
Gry edukacyjne
(322)
Przyroda
(322)
Mowa
(319)
Czytanie
(317)
Polityka międzynarodowa
(315)
Środki masowego przekazu
(313)
Bibliotekarstwo
(311)
Wielkopolska
(310)
Językoznawstwo
(309)
Ekonomia
(305)
Nauki społeczne
(299)
Rośliny
(297)
Dramat polski
(290)
Psychologia wychowawcza
(288)
Informatyka
(287)
Słownik polski
(287)
Religia
(285)
Pedagogika specjalna
(284)
Opowiadanie polskie
(281)
Teatr polski
(281)
Miłość
(280)
Mózg
(279)
Rozwój psychofizyczny dziecka
(279)
Statystyka
(276)
Marketing
(274)
Astronomia
(272)
Zwierzęta
(271)
Antropologia filozoficzna
(270)
Stres
(259)
Wychowanie obywatelskie
(258)
Encyklopedia polska
(257)
Marksizm
(257)
Powieść amerykańska
(252)
II wojna światowa (1939-1945)
(249)
Niepełnosprawni
(248)
Temat: miejsce
Świat
(1)
Gatunek
Książka kucharska
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Publikacja bogato ilustrowana
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(1)
4 wyniki Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Koło
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 40160 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Włoskie potrawy na polskim stole / Anna Czerni. - Wyd. 4. - Warszawa : "Watra", 1979. - 174, [2] s. : il. ; 20 cm.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Konin
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 29908 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Koło
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 17631 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 235-237
O tym, że Leonardo da Vinci tworzył jedne z największych dzieł sztuki wszech czasów, wiedzą wszyscy. Nie wszyscy jednak zdaja sobie sprawę, że w swojej epoce był on znany także dzięki organizowanym przez siebie na dworze Sforzów w Mediolanie niezwykłym widowiskom teatralnym i ucztom, jakich Europa nigdy wcześniej nie widziała. W tej niezwykłej książce czytelnik znajdzie też fascynujące ciekawostki, ilustracje, oryginalne przepisy mistrzów kuchni z okresu renesansu oraz współczesne adaptacje tych przepisów, w tym przepis na sos sałatkowy samego Leonarda da Vinci. Książka ta analizuje historię i miejsce kuchni włoskiej od renesansu po dzień dzisiejszy oraz przedstawia źródła kulinarnych triumfów Leonarda da Vinci. Książka to doskonała propozycja zarówno dla entuzjastów gotowania i jedzenia, jak i miłośników historii i sztuki. Zatem, zbierzmy się w Kuchni Leonarda da Vinci! Dave DeWitt jest pisarzem, redaktorem i producentem widowisk oraz autorem lub współautorem ponad trzydziestu książek, w tym kucharskich, głównie poświęconych papryce chili i potrawom pikantnym. Jest również wydawcą Fiery Foods & Barbecue SuperSite pod adresem, redaktorem czasopisma ?Fiery Foods & BBQ? oraz współproducentem widowiska National Fiery Foods & Barbecue Show, organizowanego już dziewiętnasty rok. Ta fascynująca opowieść o historii kuchni włoskiej zachwyca i zaskakuje. Uważam, że może ona stać się fundamentem, na którym przyszli pisarze zajmujący się tą dziedziną będą budować własne historie. Wszystko w tej książce jest niezwykle atrakcyjne, od przepisów, poprzez samą historię po szatę graficzną. Clifford A. Wright, dwukrotny zdobywca nagrody Jamesa Bearda i autor Some Like It Hot.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia Konin
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 88849 /64 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej