Gastronomia
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(38)
Forma i typ
Książki
(36)
Druki ulotne
(2)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Publikacje fachowe
(1)
Dostępność
dostępne
(39)
tylko na miejscu
(2)
wypożyczone
(1)
Placówka
Wypożyczalnia Konin
(23)
Wypożyczalnia Koło
(7)
Wypożyczalnia Słupca
(5)
Wypożyczalnia Turek
(5)
Czytelnia Konin
(2)
Autor
Sala Józef
(3)
Chabrowski Krzysztof
(2)
Daniewski Marek
(2)
Granecka Bożena
(2)
Jastrzębski Witold
(2)
Niedzielski Lech
(2)
Schlosser Eric
(2)
Terrell Margaret E
(2)
Żabicki Wojciech
(2)
Adamczyk Henryk
(1)
Anan'ev Dmitrij Vâčeslavovič
(1)
Baranowski Bohdan
(1)
Biller Elżbieta
(1)
Czarniecka-Skubina Ewa
(1)
Grzesińska Wiesława
(1)
Grzybek Agnieszka
(1)
Górska Grażyna
(1)
Ignatowski Witold
(1)
Janiszewski Stefan
(1)
Knowles Tim
(1)
Koj Franciszek
(1)
Kopeć Krystyna
(1)
Kotaś Ryszard
(1)
Koziorowska Barbara
(1)
Kołaczyk Zdzisław
(1)
Kołłajtis-Dołowy Anna
(1)
Love John F
(1)
Masłoń Anna
(1)
Mielczarczyk Zofia
(1)
Milewska Mariola. Autor
(1)
Mucha-Szajek Ewa
(1)
Neryng Andrzej
(1)
Nowicka Ludmiła
(1)
Obrębska Aleksandra (1928- )
(1)
Olszański Tadeusz (1929- )
(1)
Ostrowska Halina
(1)
Ostrowski Eustachiusz
(1)
Pietraszewski Marian
(1)
Prączko Anna
(1)
Rosiak Elżbieta
(1)
Sala Józef. Istota i rola gastronomii w gospodarce rynkowej
(1)
Siemaszko Ewa (1947- )
(1)
Siwiński Wiesław (1934- )
(1)
Snaglewska Barbara
(1)
Sojak Sławomir
(1)
Stasiak Andrzej
(1)
Tarnowska Krystyna
(1)
Tauber Roman Dawid (1945-2019)
(1)
Urbańska Beata
(1)
Wachnik Zofia
(1)
Weber Krystyna
(1)
Weker Halina
(1)
Wyższa Szkoła Ekonomiczna w Warszawie
(1)
Łukasiak Jadwiga
(1)
Śpiewak Tomasz
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(2)
2000 - 2009
(14)
1990 - 1999
(10)
1980 - 1989
(4)
1970 - 1979
(8)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(38)
Język
polski
(38)
Odbiorca
Szkoły policealne
(1)
Szkoły wyższe
(1)
Temat
Język polski
(3149)
Literatura polska
(2585)
Polska
(2221)
Dziecko
(2134)
Matematyka
(1594)
Gastronomia
(-)
Nauczanie początkowe
(1530)
Nauczanie
(1509)
Wychowanie
(1248)
Wychowanie w rodzinie
(1217)
Pedagogika
(1166)
Filozofia
(1162)
Literatura
(1076)
Historia
(1017)
Nauczyciele
(1016)
Szkolnictwo
(1012)
Fizyka
(961)
Poezja polska
(961)
Młodzież
(927)
Rodzina
(846)
Wychowanie przedszkolne
(843)
Psychologia
(826)
Sztuka
(784)
Język angielski
(765)
Powieść polska
(754)
Zarządzanie
(728)
Kultura
(720)
Kobieta
(696)
Przedsiębiorstwo
(667)
Chemia
(661)
Pisarze polscy
(611)
Osobowość
(585)
Biologia
(571)
Stosunki interpersonalne
(556)
Muzyka
(551)
Dzieci
(542)
Psychoterapia
(541)
Wojsko
(515)
Pamiętniki polskie
(512)
Uczenie się
(496)
Język rosyjski
(494)
Oświata
(487)
Socjologia
(481)
Uczniowie
(469)
Nauka
(467)
Wojna 1939-1945 r.
(462)
Unia Europejska
(454)
Geografia
(449)
Publicystyka polska
(427)
Komunikacja społeczna
(420)
Język niemiecki
(405)
Praca
(403)
Technika
(403)
Psychologia społeczna
(401)
Nauczanie zintegrowane
(395)
Uczucia
(392)
Prawo
(373)
Polacy za granicą
(370)
Matura
(360)
Polityka
(358)
Etyka
(354)
Mickiewicz, Adam (1798-1855)
(345)
Internet
(342)
Młodzież szkolna
(337)
Gry i zabawy
(331)
Żydzi
(327)
Gry edukacyjne
(322)
Przyroda
(322)
Mowa
(319)
Czytanie
(317)
Polityka międzynarodowa
(315)
Środki masowego przekazu
(313)
Bibliotekarstwo
(311)
Wielkopolska
(310)
Językoznawstwo
(309)
Ekonomia
(305)
Nauki społeczne
(299)
Rośliny
(297)
Dramat polski
(290)
Psychologia wychowawcza
(288)
Informatyka
(287)
Słownik polski
(287)
Religia
(285)
Pedagogika specjalna
(284)
Opowiadanie polskie
(281)
Teatr polski
(281)
Miłość
(279)
Mózg
(279)
Rozwój psychofizyczny dziecka
(279)
Statystyka
(276)
Marketing
(274)
Astronomia
(272)
Antropologia filozoficzna
(270)
Zwierzęta
(268)
Stres
(259)
Wychowanie obywatelskie
(258)
Encyklopedia polska
(257)
Marksizm
(257)
Powieść amerykańska
(252)
II wojna światowa (1939-1945)
(249)
Niepełnosprawni
(248)
Gatunek
Podręczniki akademickie
(4)
Przepisy kulinarne
(4)
Podręczniki
(2)
Podręczniki dla szkół zawodowych
(2)
Ćwiczenia i zadania dla szkół zawodowych
(2)
Encyklopedie
(1)
Informator o zawodzie
(1)
Instrukcja
(1)
Podręcznik
(1)
Dziedzina i ujęcie
Gospodarka, ekonomia, finanse
(1)
38 wyników Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Biblioteka Metodyk Szkolnictwa Zawodowego. Małe Formy Metodyczne)
Forma i typ
Temat
Bibliogr.s.95.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Konin
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 34880 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Koło
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 39952 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Polska karczma : restauracja, kawiarnia / Bogdan Baranowski. - Wrocław : Zakład Narodowy im. Ossolińskich, 1979. - 136, [3] s., [50] k. tabl., IV s. tabl. kolor. : il. ; 19 x 21 cm.
Bibliogr. s. 128-130.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Konin
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 27985 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Kucharz & gastronom : vademecum / aut. Elżbieta Biller [i in.]. - Warszawa : "Rea", 2001. - 664, [10] s., [49] s. tabl. : il. ; 30 cm.
Bibliogr. przy rozdz.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia Konin
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 77705 /64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. s.158-159
Poradnik pomoże ci poznać i prześledzić komplet aktualnych przepisów prawnych - także tych, które obowiązują w Unii Europejskiej. Autorki krok po kroku wskażą Ci drogę, jaką musisz przejść, żeby zrealizować swój cel, unikając przy tym licznych i kosztownych pułapek
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia Konin
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 86031 / 34 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Koło
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 32107 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Konin
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 75571 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Kucharz Małej Gastronomii)
Obejmuje zagadnienia w podziale na następujące tematy: instalacje elektryczne, wodno-kanalizacyjne oraz wentylacyjne, materiały konstrukcyjne w urządzeniach gastronomicznych, maszyny i urządzenia do obróbki wstępnej surowców, aparatura grzejna, aparatura chłodnicza, maszyny do mycia naczyń, transport wewnętrzny w zakładzie, urządzenia do sporządzania i ekspedycji napojów, wyposażenie uzupełniające oraz projektowanie zakładów gastronomicznych. Obejmuje zagadnienia w podziale na następujące tematy: instalacje elektryczne, wodno-kanalizacyjne oraz wentylacyjne, materiały konstrukcyjne w urządzeniach gastronomicznych, maszyny i urządzenia do obróbki wstępnej surowców, aparatura grzejna, aparatura chłodnicza, maszyny do mycia naczyń, transport wewnętrzny w zakładzie, urządzenia do sporządzania i ekspedycji napojów, wyposażenie uzupełniające oraz projektowanie zakładów gastronomicznych.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Konin
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 84841 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Konin
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 73746 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Wyposażenie techniczne zakładów gastronomicznych / Witold Jastrzębski. - Wyd. 5 uzup. - Warszawa : Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, 1995. - 238, [2] s. : fot., rys. ; 19 x 21 cm.
Bibliogr. s. [240].
Podręcznik dla technikum.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Konin
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64414 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Wyposażenie techniczne zakładów gastronomicznych / Witold Jastrzębski. - Wyd. 6 popr. i uzup. - Warszawa : Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, 1997. - 254, [2] s. : fot., rys. ; 19 cm.
Bibliogr. s. [256].
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Słupca
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 23884 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Konin
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 76382 (1 egz.)
Wypożyczalnia Koło
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 32408 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Podstawy technologii potraw / Franciszek Koj. - Wyd. 2 zm. - Warszawa : Wydaw-a Naukowo-Techniczne, 1980. - 446, [2] s. : il. tab. wykr. ; 24 cm.
W metryce: yd. 1. - Wyd. 1 pt. :Podstawy technologii gastronomicznej.
Bibliogr. przy rozdz.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Konin
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 31634, 31635 (2 egz.)
Książka
W koszyku
Wykaz przepisów prawnych. - Indeks.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Konin
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 29260 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Turek
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 38961 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Przedsiębiorczość / Fundacja Edukacyjna Przedsiębiorczości)
Bibliogr. s. 299
Książka opisuje cechy charakterystyczne branży hotelarskiej i gastronomicznej, podstawowe pojęcia dotyczące kosztów, metody szacowania kosztów stałych i zmiennych, podstawy polityki cenowej, rentowność w gastronomii i hotelarstwie.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Konin
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 80648 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Projektowanie technologiczne zakładów gastronomicznych / Barbara Koziorowska. - Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 1998. - 168 s., [5] k. tabl. złoż., [8] s. tabl. : fot., rys., wykr. ; 28 cm.
Bibliogr. s.165-168
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Konin
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 75182 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Na okł.: Dodatkowy rozdział opisujący 15 lat McDonald's w Polsce
McDonaldłs. Historia Złotych Łuków to pierwsza na polskim rynku monografia jednej z najbardziej znanych marek świata - McDonaldłs. Mało która z wielkich korporacji wzbudza takie emocje i dotyka życia tak wielu milionów ludzi na całym świecie. O mało której krąży tak wiele, często fałszywych stereotypów i obiegowych opinii. Niniejsza książka pozwoli wiele z nich zweryfikować. McDonaldłs to historia sukcesu amerykańskiej firmy, przedsiębiorstwa, które dowiodło, że ceni sobie ciężką pracę, pomysłowość, uczenie się metodą prób i błędów i kierowanie się instynktem. W książce McDonaldłs. Historia Złotych Łuków John F. Love, dziennikarz zajmujący się tematyką gospodarczą, opowiada zadziwiającą historię o ludziach i strategiach, innowacjach i błyskotliwości, dzięki którym zwykła budka z hamburgerami przekształciła się w korporację przynoszącą wielomiliardowe zyski, która wywarła wpływ na całą kulturę amerykańską - a dziś wywiera wpływ także na cały świat. Nowatorskie kampanie reklamowe i rewolucyjny marketing przekładające się na ogromne zyski. Ambitna i zdumiewająco skuteczna ekspansja na dotychczas niewykorzystane zagraniczne rynki w Rosji, Chinach, Europie Wschodniej i na Dalekim Wschodzie. Stworzenie McPracy, programu, w ramach którego zatrudnia się osoby dorosłe upośledzone umysłowo i osoby starsze. Przywiązywanie wagi do opakowań nieszkodliwych dla środowiska i nowych, bezpiecznych dla zdrowia produktów uwzględniających zmiany stylu życia. Ekscytujące promocje wiązane organizowane we współpracy z największymi wytwórniami filmowymi i franczyzami sportowymi. Wieloletnia tradycja indywidualnej przedsiębiorczości, dzięki której powstały McD.L.T., Egg McMuffin, Big Mac i Ronald McDonald - wszystkie dzięki pomysłowości indywidualnych franczyzobiorców. I jeszcze więcej... Ta niezwykła książka umożliwia fascynujący wgląd w arkana jednego z największych sukcesów w amerykańskim biznesie.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Konin
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 88853 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Wyd. poprz. pt.: Przepisy kulinarne dla spółdzielczych zakładów gastronomicznych.
Indeks.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Konin
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 27884 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Turek
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 41159 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej